Centrum mesta a sídlisko Vrch čaká obnova za vyše 997.000 eur

02.11.2010 Medzilaborce

Medzilaborce 2. novembra (TASR) - Centrálnu mestskú zónu v Medzilaborciach, ako aj neďaleké sídlisko Vrch čaká rekonštrukcia za takmer 1 milión eur.
Realizáciu schváleného projektu z fondov Európskej únie plánuje naštartovať miestna samospráva v prvej polovici budúceho roka po úspešnom ukončení verejných obstarávaní na dodávateľov tovarov a stavebných prác.
Podľa informácií, ktoré pre TASR poskytol Radoslav Šmiga z Oddelenia mestského majetku, výstavby a životného prostredia, ide v rámci pripravovanej Revitalizácie miestnej infraštruktúry Medzilaboriec o práce na zmene tváre mesta, nadväzujúce na predošlé aktivity projektu s názvom Warhol city. Prostredníctvom neho sa za posledných šesť rokov zmodernizovalo viacero mestských objektov, verejných priestranstiev či miniskanzen v areáli miestneho amfiteátra.
\"Novým projektom sa odstránia havarijné stavy na miestnej infraštruktúre, ako aj verejných priestranstvách mesta. Celkovo sa zrekonštruuje 4525 metrov štvorcových (m2) zelene, 3086 m2 cestných komunikácií, 9209 m2 chodníkov, ako aj niekoľko lávok cez tok Vydranky, \" spresnil Šmiga. Dodal, že stavebné úpravy sa dotknú aj fontány situovanej pred Múzeom moderného umenia Andyho Warhola. \"Revitalizáciou prejde aj plocha pred vstupom do budovy Mestského úradu, ktorá bude vybavená novou dlažbou, \" doplnil Šmiga.
Na celkových nákladoch projektu sa bude podieľať miestna samospráva piatimi percentami, 85 % získa z prostriedkov EÚ a 10 % zo štátneho rozpočtu SR.
 

Vyberte región